Apartment NO. 3

(EN)

This apartment is situated in a newly-built residential complex and stretches over 50 sqm. The main goal of the design project was to create a large and bright space, both unitary and functionally coherent from a visual and aesthetic point of view. 

Like with any other project, we tried to envision the path of those who will 'bring' life inside this apartment, from the moment they step inside until they go to bed in the night. We tried to make the space offer the necessary comfort, as well as a positive state of mind and that 'home-y' feeling everyone longs for. We paid special attention to the interior lighting which, adapted to every corner, creating a dynamic, stenographic atmosphere. 

 The apartment is transparent and fluid, the design unity being provided by the apparent concrete ceiling and the industrial looking, see-through metallic locks. The compact space shapes up like a balance between the cold, mineral materials, such as concrete, metal and glass, and the warm wooden trimming and the white cloth linings. 

 

We created generous custom made storage compartments, which we integrated in the wooden plates trimmings. The living room is divided into 2 spaces: the dining and the relaxing quarters, brought together by a 90 cm-high cabinet, which continues on the wall along the room, just like a structure supporting both spaces and providing unity to the concept. Laying on the living couch, we can see all the other areas of the house: the dining place, the bedroom and the kitchen.

 

 The need for privacy in the sleeping area was not put aside. The curtains in the bedroom can cover, if needed, 3 out of the 4 walls. In this layout, the bed is practically surrounded by fluid, organic 'walls', making the atmosphere more relaxing and, in the same time, providing a great sound proofing.

 

(RO)

Acest apartament, gandit pentru un cuplu tanar, pasionat de arhitectura si design, este situat in complexul rezidential The Park si are o suprafata de 50 de mp. Principalul obiectiv al proiectului de amenajare a fost sa realizam un spatiu larg si luminos, coerent functional si unitar din punct de vedere vizual si estetic.

Ca in orice alt proiect, ne-am imaginat traseul celui ce il vor insufleti, de la intrarea in casa pana seara la culcare, urmarind ca locuinta lor sa le ofere atat confortul necesar, cat si o stare generala de bine si acel sentiment de "acasa". Am acordat o atentie deosebita iluminatului care, adaptat fiecarui spatiu,creeaza o atmosfera scenografica, dinamica.

 Unitatea este asigurata, in primul rand, de tavanul de beton aparent care, impreuna cu glasvandul metalic facut pe comanda, te introduc in atmosfera de loft new-yorkez. Spatiul compact,se contureaza ca un echilibru intre materiale reci, minerale, cum ar fi betonul, metalul, sticla si finisaje calde de lemn si insertii de textil alb, care ofera si luminuozitate spatiului si creeaza un mediu de locuire modern, tineresc, cu multa personalitate. 

 Un alt element de compozitie caracteristic lofturilor este transparenta si fluiditatea spatiilor. Stand pe canapeaua din living, putem vedea toate celelalte zone ale casei:  locul de luat masa, bucataria si dormitorul.Nu a fost ignorata nici nevoia de intimitate a zonei de noapte. Draperiile din dormitor acoperind, la nevoie, 3 dintre cei 4 pereti: geamurile, glasvandul si dressingul. In aceasta ipostaza, patul este practic inconjurat de  "pereti" fluizi, organici, atmosfera devenind cu atat mai relaxanta, astfel realizandu-se si o foarte buna izolare fonica.

 Am creat spatii generoase de depozitare, atat pe comanda, cat si cu ajutorul modulelor  ikea, pe care le-am integrat in placarile decorative ce dau unitate spatiului. Livingul este impartit in 2 spatii : zona de luat masa si zona de relaxare, unite de o comoda inalta de 90 cm, ce continua pe perete, de-a lungul incaperii, asemenea unei structuri ce sustine ambele spatii, si da unitate conceptului.

 

project team: bogdan ciocodeica / diana rosu / attila kim / alex szuz

photo: andrei margulescu / radu sandovici

Hide Content